Informacje handlowe na temat składników i alergenów zawartych w drażetkach i czekoladach.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Drażetki z mlecznej czekolady w cukrowej skorupce. (tabletki)
Składniki cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa, bezwodny tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytyny (z soi), lecytyny ze słonecznika, E 476; substancja żelująca: guma arabska; maltodekstryna, syrop glukozowy, skrobia ryżowa ,barwniki: E 100, E 120, E 160a, E 133; substancje glazurujące: wosk pszczeli , wosk carnauba ; aromat: wanilina.
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy laskowe , migdały i gluten. Czekolada mleczna: zawartość masy kakaowej min. 25%. Składniki mleka min. 14%
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2080 kJ/496 kcal, Tłuszcz 22g , w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13g , Węglowodany 69g , w tym cukry 60g , Białko 3,7g , Sól 0,20g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czekolada mleczna
Składniki:cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyny (z soi); ekstrakt wanilii. Masa kakaowa minimum 32 %. Może zawierać zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień), orzeszki arachidowe, migdały, orzechy laskowe i orzechy nerkowca.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna: 2255 kJ / 540 kcal/ tłuszcz: 32 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g/ węglowodany: 56 g; w tym cukry: 54 g/ białko: 5,9 g/ sól: 0,21 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.